Nokian Metallirakenne Oy

Nokian Metallirakenteen tarina alkoi Nokialla vuonna 1972, eli yli 50 vuotta sitten. Aluksi toimenkuvana olivat pienemmät rakenteet ja 1980-luvulla projektit suurenivat isompiin kokonaisuuksiin. Nykypäivänä olemme luotettava, tehokas ja moneen kykenevä puolustusteollisuuden sekä erilaisten siviilitarpeiden palveluiden tuottaja.

Sydämeltään Nokian Metallirakenne Oy on aina ollut perheyritys, ja se työllistää nykyisin noin 35 alansa ammattilaista kasvattaen toimintaansa määrätietoisesti. Yritys palkittiin Nokian kaupungin toimesta kovasta työstään vuoden 2023 nokialaisena yrityksenä. 5800 neliömetrin toimitilamme sijaitsevat Nokialla, Kankaantaan teollisuusalueella.

Suomen puolustusvoimat on yksi Nokian Metallirakenteen pääasiakkaista ja olemmekin ylpeitä roolistamme maamme puolustusteollisuudessa. Ei pidä kuitenkaan erehtyä, että toimisimme vain puolustusteollisuuden parissa. Sen lisäksi olemme aktiivinen toimija erilaisten mielenkiintoisten siviilipuolen hankkeiden toimittajana.

Nokian Metallirakenne tarjoaa myös tuotekehitys- ja koulutuspalveluja sekä kaluston huoltopalveluja. Toimintamme on laajentunut myös kohti ulkomaita ja sitä tavoittelemme vahvasti tulevaisuudessakin. Yksi ehdottomia ylpeyden aiheitamme onkin palveluiden toimittaminen sodasta kärsivään Ukrainaan.

Sauli-Dickman-Tuotantopäällikkö-Nokian-Metallirakenne-Oy
Nokian Metallirakenne Oy:n toimitusjohtaja Sauli Dickman

NOKIAN METALLIRAKENNE OY:N LAATUJÄRJESTELMÄ

Laatu, ympäristö ja riskienhallinta ovat meille tärkeitä​

Toimimme laatustandardin ISO 9001:2015 ja sen vaatimuksia laajentavan AQAP 2110 Edition D sekä ympäristöjärjestelmästandardin ISO 14001:2015 mukaisesti. ISO 31000 standardiin perustuen riskienhallinta on integroitu osaksi organisaation toimintoja ja prosesseja.

Lisäksi Nokian Metallirakenne Oy:ssä toimintaamme sekä tuotteiden valmistukseen ja laadunhallintaan vaikuttavat useat eri viitestandardit ja tuotekohtaiset valmistusspesifikaatiot.

Sertifioitua laatua teräsrakenteissa

Hitsauksen laatujärjestelmä on sertifioitu ISO 3834-2:2021 mukaisesti.

EU:n rakennustuoteasetuksen 305/2011 mukaisten CE-merkittävien hitsattujen teräsrakenteiden valmistus on sertifioitu EN 1090-1:2009+A1:2011 mukaisesti toteutusluokissa EXC1, EXC2 ja EXC3.

Juha Saarinen
Laatupäällikkö
NOKIAN METALLIRAKENNE OY

2024