Puolustusvoimat

Nokian Metallirakenne Oy tekee jatkuvaa yhteistyötä Puolustusteollisuuden yritysten kanssa muun muassa alihankintakokoonpanoissa, vaihtuvissa projekteissa ja laitevalmistuksissa.

Ylpeänä osana maamme puolustusteollisuutta otamme mielellämme vastaan uusia ja haastavia alan projekteja. Tällä sivulla esimerkkejä aiemmista hankkeistamme.

Monipuoliset ratkaisumme

Patria – NEMO Container, asejärjestelmän alusta kranaatinheittimelle

Patria valitsi omaa 120 mm:n Nemo-kranaatinheitinjärjestelmän konttiratkaisun valmistajaksi Nokian Metallirakenteen. Patria vastasi kontin runkorakenteen perussuunnittelusta ja lujuuslaskennasta. 

Nokian Metallirakenteen vastuulla oli rakenteiden detaljisuunnittelu ja suunnittelu sekä laite- ja komponenttihankinnat kontin järjestelmille:

  • Kontin jäähdytys- ja lämmitysjärjestelmät 
  • Tehokas kontin ilmanvaihtojärjestelmä  lämmöntalteenotolla 
  • Paineilmajärjestelmä          kranaatinheitinjärjestelmälle 
  • Kontin oma sähköjärjestelmä 
  • Aggregaatti, joka varmistaa kontin järjestelmien omavaraisen toiminnan 
Kuva: Patria Oyj

Patria – Tykin tuliputkien NDT-tarkastusallas

Jo aiempien laadukkaasti toteutettujen töiden pohjalta Patria halusi Nokian Metallirakenteesta yhteistyökumppanin tuliputkien tarkastusallashankkeelle. Laitteiston valmistamisen lisäksi Nokian Metallirakenne tarjosi valvotut tilat loppukokoonpanotöitä, käyttöönottotestauksia,  tarkastuslaitteiston säätöä ja tarkastustoimintaa varten. Laitteiston toiminnan kannalta tärkein vaatimus oli rungon ja altaan suoruus, mikä onnistui erinomaisesti: 10 m matkalla heittoa oli noin 1 mm.

Nokian Metallirakenteen toimitukseen sisältyi altaan ja runkorakenteen valmistus, altaan vesikiertojärjestelmän, tarkastuslaitteen mekanismien, sähkön ja automaatioiden komponenttihankinnat ja asennukset.

Patria Tykin tarkastusallas-Nokian Metallirakenne
Kuva: Patria Oyj

Huolto, kunnossapito ja modernisoinnit

Huoltopalveluihimme kuuluu muun muassa:

 

XA-180 MLU

 

Patria vastaa Puolustusvoimien XA-180 -miehistönkuljetusajoneuvojen elinjaksopäivityksestä. Projektissa Nokian Metallirakenne toimii Senop Oy:n alihankkijana purkamalla vaunusta vanhat järjestelmät, sekä tekee uusien järjestelmien asennus valmistelut.

 

Nokian-Metallirakenne-Metallirakenteet-teräksestä-ja-alumiinista-Puolustusvoimille

Siirtopyörät

Luotettavat ja helppokäyttöiset CW-siirtopyörät konttien siirtelyyn halleissa tai ulkona, betoni tai asfalttipinnoilla.