Terästä

maailmaasi.

Nokian Metallirakenne – Valmistusketjun luottopelaaja

Asiakas saa erilaiset terästuotteet alusta loppuun valmistettuna – raaka-aineesta valmiiksi tuotteeksi. Oman talon suunnitteluosaaminen, monipuolinen konekanta, pintakäsittelyvalmiudet sekä laadukas alihankkijaverkosto takaavat kattavan palvelukokonaisuuden. Erikoisosaamistamme ovat erilaiset pilotti- ja prototyyppihankkeet sekä kontteihin ja ajoneuvoihin asennettavien järjestelmien suunnittelu, valmistus ja asennus.

Raaka-aineesta tuotteeksi ammattitaidolla

Nokian Metallirakenne tuo asiakkaille lisäarvoa suunnitteluosaamisellaan, jonka ansiosta voidaan palvella asiakasta myös valmistuksellisissa yksityiskohdissa – ja tarjota asiantuntijanäkemystä. Asiantuntemus ja tekninen erikoisosaaminen mahdollistavat vaativienkin töiden tehokkaan ja luotettavan suunnittelun ja valmistuksen. Teräsraepuhallus ja maalaamo tarjoavat tuotteille tarvittavat pintakäsittelyt. Vesileikkauksella saamme materiaalit haastavimpiinkin muotoihin.

Tuotteet

MSSC-järjestelmäkontit

Siirrettävä, sotilaalliseen ympäristöön suunniteltu laitetila, jossa on huomioitu COTS-järjestelmien lämpötilan hallinnan ja tärinänvaimennuksen erikoisvaatimukset. Lämpötila- ja rasituskokeet tehty sertifioidussa laitoksessa -40 °C:n ja +40 °C:n lämmössä. Helppo käsitellä keveyden ja tukevuuden ansiosta. Koko ja rakenne vastaavat AQAP:n ja SFS-ISO 668-standardin 10 ft rahtikonttia. Voidaan käyttää kaikissa avointa kaupallista teknologiaa hyödyntävissä ympäristöissä. Paino 1500 kg.

Johtamisjärjestelmälaitesuojat ja komentopaikat

Laitesuojat ja komentopaikat vaikeisiinkin olosuhteisiin. Koneellinen ilmanvaihto ja ilmastointi sekä kolme vaihtoehtoista lämmitysjärjestelmää. Johtamisjärjestelmien laitteet UPS-varmennettuja. Useasti varustukseen kuuluu kiinteästi asennettu dieselaggregaatti. Laitesuoja varustettu tarvittaessa EMP-, NBC/CBRN- ja sirpale- tai ballistisella suojauksella.

Laitesuojat ja komentopaikat voidaan varustaa istuimin, jolloin mahdollistetaan sekä henkilöiden kuljetus että johtamistoiminta tarvittaessa ajon aikana. Molemmat soveltuvat erityyppisille kuljetustekniikoille. Perävaunuratkaisussa kontti on kiinnitetty alustaan standardin mukaisilla konttilukoilla 20 jalan rahtikontin mitoituksella.

Elektroniikkahuolto- ja optroniikkakorjaamovaunut

Nokian Metallirakenne on valmistanut Puolustusvoimien erikoistarpeisiin räätälöityjä elektroniikkahuolto- ja optroniikkakorjaamovaunuja. Perävaunut on mahdollista valmistaa siten, että ne sisältävät samat ominaisuudet kuin laitesuojissa, kuten mm. EMP-, NBC/CBRN- ja sirpale- tai ballistinen suojaus jne.

Levitettävät kontit

Monikäyttöinen ja tilava järjestelmäalusta johtamis-, toimisto-, majoitus- tai taukotilaksi tai korjaamoksi. Varustellaan käyttötarkoituksen mukaan. Perusvarustelulla ilmanvaihtojärjestelmä mahdollistaa työpisteet 16 hengelle. Nopeasti levitettävissä: itsekantava runko ilman ulkopuolisia tukia. Levittäminen 2–3 henkilön voimin noin kymmenessä minuutissa. Kuljetuskunnossa SFS-ISO 668:n mukaisen 20 ft rahtikontin kokoisen perusvarustellun kontin massa on noin 4000 kg.

Levitettävät teräskontit

Kokonaan teräksestä valmistettu, levitettävä kontti on varustettu sekä koukku- että vaijeritartuntavaihtolavalaittein. Levitysmekanismi toimii sähkömoottorilla, mutta kontti voidaan levittää myös käsikäytöllä. Kontti painaa tyhjänä noin 4800 kg ja esimerkiksi sähkökorjaamoksi varusteltuna noin 8000 kg. Mitat kuljetuskunnossa (pituus x leveys x korkeus) 6250 x 2550 x 2650 mm. Levitettynä kontin leveys on noin 4500 mm.

Kuivauskontit

Tehokas kontti varusteiden ja tekstiilien kuivaamiseen. Valmistettu standardikokoisesta rahtikontista. Varustettu koukku- ja vaijerivaihtolavalaitteilla. Valmistetaan tarvittaessa myös CSC-hyväksyttynä. Raskaidenkin varusteiden ja tekstiilien (teltat, naamioverkot, telttapohjat, taisteluvarusteet) ripustukseen soveltuvat ripustustangot, ilmankuivaaja ja kuivausprosessia tehostava ilmankierrätysjärjestelmä. Voidaan hyödyntää myös varastona. Saatavana eri varustelutasoilla.

CSC-hyväksytyt Multipurpose-kontit

Monipuolinen kontti soveltuu laaja-alaisesti erilaisiin toimintoihin (kuivaus, valvomo, palvelin, tietoliikenne, rengas- ja voiteluhuolto). Rakennettu standardeja (SFS-ISO 668, SFS-ISO 1496, SFS 4417 DIN 30 722) ja konttilain määräyksiä noudattaen. Käsittely ja kuljetus rahtikonttien käsittelymenetelmillä ja laitteilla. Integroidut vaihtolavalaitteet ja koukkutartunta: kuljetus millä tahansa standardien mukaisella vaihtolava-ajoneuvolla. Varustelu asiakkaan ja ympäristön mukaan.