Ammattitaito

silkkaa terästä.

Nokian Metallirakenteelle uusi toimitusjohtaja

Nokian Metallirakenne Oy:n toimitusjohtajana on 1.9.2016 aloittanut koneautomaatioinsinööri (YAMK) Vesa Saviahde, 41. Saviahde siirtyi Nokian Metallirakenne Oy:n palvelukseen Millog Oy:n osastopäällikön tehtävästä, jossa hän vastasi Oriveden toimipaikan operatiivisesta johtamisesta. Hänen edeltäjänsä Seppo Dickman jatkaa hallituksen puheenjohtajana.

Saviahde on työskennellyt myös puolustusvoimilla hankintainsinöörinä, Elematic Oy:ssä tarkastajana sekä Oricopa Oy:ssä projektipäällikkönä ja huoltojohtajana.

Laatujärjestelmä ja hitsauskoordinaattori laajentavat tarjontaa

Nokian Metallirakenne nojaa vahvasti kumppanuuteen puolustusvoimien kanssa, mutta lähivuosina tätä tukijalkaa laajennetaan myös muualle.

– Noudatamme toiminnassamme ISO 9001- ja AQAP 2110 -laatustandardeja. Meillä on käytössä SFS-EN ISO 3834-3:n mukainen hitsauksen laatujärjestelmä sekä oma hitsauskoordinaattori (IWS). Tämä mahdollistaa tuotteiden tarjoamisen laajemmalle asiakaskunnalle, Saviahde kertoo.

Lisäarvoa suunnitteluosaamisella

Nokian Metallirakenne tuo asiakkaille lisäarvoa suunnitteluosaamisella, jonka ansiosta voidaan palvella asiakasta myös valmistuksellisissa yksityiskohdissa ja tarjota asiantuntijanäkemystä kokonaisuudesta.

– Tarjoamme enemmän kuin tavallinen alihankintakonepaja, koska voimme valmistaa projektit alusta loppuun. Toki pystymme tekemään myös perinteisiä alihankintoja. Laaja osaaminen on se, millä erotumme kovassa kilpailussa.

Nokian Metallirakenne on uudelle toimitusjohtajalle tuttu jo 2000-luvun alusta, jolloin Saviahde toimi puolustusvoimilla hankintatehtävissä ja oli mukana yhteisissä projekteissa. Myös Oricopassa työskennellessään hän oli mukana merkittävässä projektissa Nokian Metallirakenteen kanssa.